Home > Help mee > Boek als geschenk

Werf een nieuwe donateur en kies een geschenk

Donateurs van De Stem van Grave die een nieuwe donateur werven ontvangen een boek als geschenk. Lees hier meer over de drie boeken en geef het boek van uw keuze met A, B of C aan op het formulier.

Keuze A. Van Zien Gesproken

Boek met levensverhalen over slechtziende en blinde mensen tussen 23 en 84 jaar. Tekst: Truus Rütter, fotografie Jos Lammers.

Zestien levensverhalen van blinde en slechtziende mensen tussen 24 en 83 jaar laten zien dat het mogelijk is om – vaak door vallen en opstaan - met een handicap te leren leven. De auteur Truus Rütter heeft de verhalen boeiend opgetekend in een taal die de lezer raakt door zijn eenvoud en echtheid. Van dezelfde kunst getuigen ook de foto’s van fotograaf Jos Lammers.

Keuze B. De stamboom van Sensis

Voorzijde boek over de geschiedenis vanaf 1859 van de Graafse blindeninstituten Sint Henricus en De Wijnberg.

Prachtig geïllustreerd boek over 150 jaar zorg en onderwijs voor blinden en slechtzienden in Grave; de soms bewogen maar altijd inspirerende geschiedenis van Sint Henricus, De Wijnberg en hun nazaten van 1859 tot en met 2009. Duidelijk wordt dat elke tijd zijn eigen aanpak kent en dat steeds opnieuw met dezelfde inzet en toewijding oude idealen worden vormgegeven.

Keuze C. De Vliegenvanger

Voorzijde boek De Vliegenvanger over het turbulente leven van Peter Linders geschreven door Ravelli (Rik Felderhof)

'De Vliegenvanger' is een roman van Ravelli (pseudoniem van Rik Felderhof) over het meeslepende leven van Peter Wanders. Als jongeman wordt hij weggestuurd van het seminarie. Na vele (liefdes)avonturen als Graaf Ravelli in Italië keert hij terug naar Nederland waar hij tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt aangesteld als vliegenvanger in Duitse dienst. Dat zal zijn leven redden.