Home > Help mee > Fiscaal voordelig schenken

Fiscaal voordelig schenken

Schenken aan een goed doel met een ANBI-status kan fiscaal aantrekkelijk zijn. De KSBS is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). 

Er zijn verschillende manieren om een schenking te doen. Van een eenvoudige overmaking of een schriftelijke overeenkomst tot een door de notaris opgemaakte schenkingsakte of via een testament.

Periodieke schenking

Een periodieke schenking kan fiscaal aantrekkelijk zijn als u overweegt de KSBS enkele jaren achter elkaar te steunen. Periodieke schenkingen zijn namelijk volledig aftrekbaar. Vanaf 1 januari 2014 hoeft u hiervoor niet meer naar de notaris, maar kunt u de schenking ook rechtstreeks met de KSBS regelen via een schriftelijke overeenkomst. Hieronder vindt u voorbeeldformulieren van de Belastingdienst. Gebruik het formulier ''periodieke gift'' indien u minimaal vijf jaar een gift wilt doen aan de KSBS. Gebruik het formulier ''betalingsvolmacht'' indien u uw periodieke gift automatisch naar de KSBS wilt overmaken.

Eenmalige schenking

Wilt u eenmalig een bedrag schenken aan de KSBS waarbij u ook fiscaal voordeel heeft? Maak dan het bedrag over op de rekening van de KSBS. Dat kan via het formulier Eenmalige bijdrage. Het dagafschrift van uw bank is voldoende bewijs voor de fiscus.

U kunt ook meer informatie opvragen via onderstaand reactieformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Reactieformulier informatie aanvragen