Help mee!

Zitplaatsen altijd bij het raam, contrastrijke pictogrammen, de herinvoering van reisassistentie: dit zijn een aantal van de maatregelen die de NS neemt om reizen met de trein in coronatijden toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden.

Deze week komt de nieuwe Stem van Grave uit. In deze editie vormen ambities de rode draad, gecombineerd met het kunnen en durven uitkomen voor je beperking en aangeven wat je kunt en wil. Bestel het nummer bij redactie@ksbs.nl Lees meer

Digitaal Toegankelijk.com, het platform rondom digitale toegankelijkheid heeft een onderzoek uitgevoerd naar websites van de vijf meest populaire Nederlandse banken. “In tijden als deze, wanneer iedereen extra afhankelijk is van online communicatie, valt pas echt op dat sommige websites niet voldoende rekening houden met digitale toegankelijkheid”, zo stelt Vincent van Brakel van het platform. 

Stichting Komt het Zien! maakt sinds 2014 met live audiobeschrijving (audiodescriptie) door blindentolken theatervoorstellingen en evenementen toegankelijk voor publiek met een visuele beperking. Door het Coronavirus zijn de theaters dicht, maar Komt het Zien! heeft daarvoor een oplossing bedacht.

Deze website is drempelvrij