Help mee!

Dansen is in!

Maar liefst drie evenementen hielden zich de laatste maanden mee bezig met dansbeleving voor blinde en slechtziende mensen. Begin juni voerde het Scapino Ballet de voorstelling “All hands on deck” op, met audiodescriptie. Bezoekers reageren enthousiast, zo blijkt uit een bericht van De Voorste Kamer. “Wij willen ieder jaar wel zo’n voorstelling”.

Choreografe Vicky Angelidou danste tijdens het closed Eyes Festival in Tilburg de voorstelling “Hear me”. Bezoekers die weinig of niets zagen konden haar bewegingen horen. Op de vloer lag noppenfolie en aan haar lichaam had zij verschillende instrumentjes. Bovendien was de danseres met elastieken verbonden aan de bezoekers. Zij konden zo voelen waar Vicky was en wat zij deed. 

Blinde mensen voelen via de band de dansbewegingen op muziek.


Tot slot vond op 14 juli in Den Haag de voorstelling VOICE plaats. Het persbericht stelt hierover: “VOICE is een voorstelling waarin alle zintuigen van de bezoekers worden aangesproken. Het zicht speelt in deze voorstelling een bijrol omdat de ervaring via alle zintuigen centraal staat in de voorstelling. De dansers creëren een soort geluidslandschap dat zich in het donker via beweging door de ruimte verplaatst.”


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij