Help mee!

Escher voor blinden en slechtzienden

Binnenkort is er een speciale rondleiding voor mensen met een visuele beperking in kunstmuseum Escher in Het Paleis in Den Haag. Op zaterdag 17 september kunnen maximaal 12 personen en hun begeleiders een unieke, interactieve rondleiding krijgen langs de kunstwerken van Escher. De rondleiding is tot 7 september te boeken via de website van het museum.
Escher in Het Paleis organiseert deze speciale rondleidingen een paar keer per jaar. Voor openingstijd, tussen 09.30 en 11.00 uur, worden hiervoor de deuren van het museum geopend. De rondleiding voert langs een aantal topstukken uit de permanente tentoonstelling van het museum. Tijdens de rondleiding vertellen speciaal getrainde gidsen over het leven en werk van Maurits Cornelis Escher. Als deelnemer aan de rondleiding leer je de kunstwerken op een interactieve manier kennen en vorm je een beeld aan de hand van het voelen, horen en inbeelden. Speciaal ontworpen reliƫfreproducties worden tijdens de rondleiding als hulpmiddel gebruikt om de kunstwerken nog intensiever te kunnen beleven.

Kosten
De kosten voor de rondleidingen onder begeleiding van een gids bedragen de prijs van een normaal entreekaartje. Begeleiders mogen gratis naar binnen, zij moeten dit gratis kaartje echter wel bestellen via dezelfde ticket pagina. Er is ruimte voor maximaal 1 begeleider per deelnemer. In totaal kunnen er maximaal 12 blinden of slechtzienden mee en dus ook maximaal 12 begeleiders.
Escher in Het Paleis wil een toegankelijk museum zijn voor iedereen en daarom is deze rondleiding voor mensen die een visuele beperking hebben een vast onderdeel van ons jaarprogramma.
De ticketverkoop geldt ook meteen als registratie, zodat het museum weet hoeveel mensen ze mogen verwelkomen. Omdat de gidsen bijtijds geboekt moeten worden, sluit de inschrijving 10 dagen voor de datum van de rondleiding.

Meer info en boeken: klik hier

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij