Help mee!

Ik zou wel eens willen weten

Jules de Corte was een dichter die goed liedjes kon schrijven en een componist met gevoel voor taal. Met zijn oeuvre van zo’n vierduizend liedjes heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten. Vocaal ensemble The Gents, pianist Bert van den Brink, jazz- en popzanger Henk Kraaijeveld en een projectkoor met blinden en slechtzienden brengen een ode aan deze icoon van het Nederlandse lied. 

Meerstemmige zettingen van de liederen worden afgewisseld met solo’s van Kraaijeveld, a-cappellarepertoire met liederen met pianobegeleiding door Van den Brink. Al dan niet met improvisatie reflecteren Van den Brink en Kraaijeveld ook op de liederen van De Corte. Zij spiegelen zijn werk met liederen van de vroege renaissancecomponist Constantijn Huygens. Werken van diens ‘tijdgenoot en liedschrijver van overzee’ John Dowland en contemporain Ludwig Senfl zijn gekozen als nadere inkleuring van dit programma.

Zaterdag 7 mei vindt de première plaats van deze voorstelling, die mede tot stand kwam dankzij een subsidie van de KSBS.

Alle speeldata zijn terug te vinden op https://thegents.nl/

Om een aantal drempels voor concertbezoek weg te nemen, zijn de website, de concerten en het programmaboekje toegankelijk gemaakt. Blinden en slechtzienden krijgen bovendien het 2e kaartje voor een begeleider gratis! Blindengeleidehonden zijn ook welkom.

Heb je niemand die met je mee kan gaan, maar wil je toch graag komen, neem dan contact op met The Gents via manager.thegents@gmail.com. Dan kunnen zij kijken of ze daarin iets voor je kunnen betekenen. Heb je moeite met bestellen, dan kunnen zij je ook daarbij helpen.

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij