Help mee!

In de nieuwe editie van De Stem

Met behulp van onder meer de ambulant begeleider van Koninklijke Visio en een aantal hulpmiddelen handhaaft Ties zich prima in het regulier onderwijs.

Interessant is het artikel dat ingaat op het ontstaan van ambulante begeleiding. Tot in de jaren zeventig was het regel om blinde en slechtziende kinderen al op jonge leeftijd naar een speciale onderwijsinstelling te sturen. Ouders kregen hier steeds meer moeite mee, de roep naar mogelijkheden om kinderen regulier onderwijs te laten volgen in hun eigen woonplaats werd steeds groter en zo ontstond de ambulante begeleiding.

Mooi is het verhaal van Amie Turay uit Sierra Leone, die veel leerde tijdens een training Oriƫntatie en Mobiliteit. Zij is hierdoor een stuk zelfstandiger geworden in haar dagelijks leven.

Kortom veel mooie verhalen en informatie in deze Stem van Grave. Elk kwartaal De Stem van Grave in uw brievenbus ontvangen? Dat kan door donateur te worden van de KSBS. Mail hiervoor naar info@kskbs.nl of vul het formulier in op de website.

De KSBS met een eenmalige donatie steunen? Dat kan: Help mee! 

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij