Help mee!

Multisportdag Lelystad

Tijdens de Multisportdag, die tussen 13.00 uur en 17.00 uur plaatsvindt in het toegankelijke Sportcentrum de Koploper, kunnen mensen die slechtziend of blind zijn gratis verschillende sporten uitproberen. Op het programma staan: blindenvoetbal, goalball, handboogschieten, fitness en klimmen; een mooie mix van team- en individuele sporten en van reguliere sporten en sporten speciaal voor mensen met een visuele beperking.

Enthousiasme

Met de Multisportdag hoopt de organisatie veel mensen enthousiast te maken voor sporten. Iedere deelnemer die na afloop wil blijven sporten wordt door Gehandicaptensport Nederland en Sportbedrijf Lelystad geholpen met het vinden van een geschikte sportvereniging in de buurt.

Zichtbaar sportief

De Multisportdagen maken onderdeel uit van het project Zichtbaar Sportief. Dit initiatief wil sportparticipatie onder mensen die slechtziend of blind zijn vergroten en belemmeringen wegnemen. Daarvoor organiseert het samenwerkingsverband de Multisportdagen en werkt aan meer bewustwording bij sportverenigingen over wat sporten met een visuele beperking inhoudt en welke (vaak kleine) aanpassingen er nodig zijn. De dag wordt mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds, dat in 2018 geld inzamelde met de sponsorloop ‘The Blind Run’.

Coronaproof

Natuurlijk heeft de organisatie veel aandacht voor de veiligheid en houdt zij zich aan de corona-maatregelen en de richtlijnen van het RIVM. Daarom wordt aan alle deelnemers gevraagd een eigen sportmaatje mee te nemen. Bij voorkeur iemand uit het eigen huishouden, of anders een begeleider die vanaf 1,5 meter afstand goed verbaal contact kan houden. De organisatie zelf zet ook vrijwilligers in, maar eigen begeleiding is wenselijk. De locatie wordt volledig coronaproof ingericht, aangepast op de behoeften van de bezoekers. 

Meedoen?

Heb je een visuele beperking en wil je meedoen met de Multisportdag? Stuur dan een e-mail naar f.vanlin@gehandicaptensport.nl. Je ontvangt dan een toegankelijk inschrijfformulier.

Heb je een sportschool of sportclub en wil je meer weten over sporten met een visuele beperking en hoe dat binnen jouw organisatie kan? Neem dan contact op met Floor van Lin via f.vanlin@gehandicaptensport.nl. 

Praktische informatie

Locatie: Sportcentrum de Koploper, Badweg 21, Lelystad

Datum: zaterdag 26 september 2020

Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Website: www.gehandicaptensport.nl 


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij