Help mee!

Museum Martena wint Raak stimuleringsprijs

In de audiotour worden beeldbeschrijvingen gecombineerd met achtergrondinformatie en anekdotes. Daarnaast mag je bij alle 30 onderdelen een object voelen. Het museum ontvangt 30.000 euro, advies van een specialist en materiaal om de collectie toegankelijk te maken voor slechtzienden en blinden.

Manon Borst, directeur Museum Martena: “We willen de Aaitoer een integraal onderdeel maken van de herinrichting van het museum. Hier staat centraal dat iedere bezoeker van Museum Martena met dezelfde informatie weer naar buiten gaat. Een voor iedereen toegankelijk museum is alleen mogelijk door een nieuwe omgeving te creëren. We starten in januari met de herinrichting en hopen de bezoekers in 2023 het resultaat te presenteren. Ons doel is om het meest toegankelijke museum van Friesland te worden.” 

De RAAK stimuleringsprijs, die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt, daagt musea uit om hun collectie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. De prijs is een initiatief van het Oogfonds, het van Abbemuseum en Stichting Dedicon en wordt ondersteund door verschillende fondsen. De andere genomineerden waren het Chanbot Musuem in Rotterdam en het Lakenhalmuseum in Leiden.

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij