Help mee!

Rondleiding Rijksmuseum

Op 5 augustus, 2 september en 7 oktober is er in de tuinen van het Rijksmuseum een speciale rondleiding voor blinden en slechtzienden langs de beelden van Barbara Hepworth. Barbara Hepworth was een vernieuwer. Ze brak met tradities en vond nieuwe uitdrukkingsvormen met haar beeldhouwkunst. Als succesvolle vroeg 20ste-eeuwse vrouwelijke kunstenaar werd ze een internationaal rolmodel.

Kenmerkend voor Hepworth wordt het doorbreken van het blok steen met gaten. De tentoonstelling geeft een overzicht van haar monumentale, late werk uit de jaren ‘60 en vroege jaren ’70. Een aantal beelden mogen exclusief tijdens deze rondleiding worden aangeraakt.

Helaas is het voor mensen in rolstoel geen toegankelijke rondleiding. Om de beelden aan te kunnen raken moet je door gras, over heggetjes of een trapje op.

Deze rondleiding start onder de tent in de tuin. De rondleidingen zijn gratis en je hoeft geen entreeticket te kopen. Wel moet je even reserveren. Dat kan via https://www.rijksmuseum.nl/nl/zien-en-doen/toegankelijkheid/rondleiding-voor-blinden-en-slechtzienden of via een mail naar onderstaand adres:

Cathelijne Denekamp
Manager Toegankelijkheid/Inclusiviteit
info@rijksmuseum.nl


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij