Help mee!

Running blind weekend

Als supporter van alle hardlopers zet NN zich in om de hardloopsport meer inclusief te maken. Dat doet NN samen met onder meer de partners Stichting Running Blind en het Fonds Gehandicaptensport (Uniek Sporten).

Het NN Running Blind Weekend is toegankelijk voor alle lopers met een visuele beperking. Jong of oud en of je nu al jaren hardloopt of net begonnen bent. Tijdens het NN Running Blind Weekend worden de deelnemers volledig ontzorgd. Zo zijn er in aanloop naar het evenement speciale trainingsprogramma’s beschikbaar, zijn er op het evenement eigen ontvangstruimtes en startvakken, worden lopers begeleid van en naar de start, zijn er startnummers in braille en nog veel meer. Als de deelnemer zelf geen buddy heeft, wordt gezocht naar een ervaren buddy die de loper veilig kan ondersteunen tijdens de wedstrijd. Het belooft een unieke ervaring te worden voor Running Blind lopers.

Op zaterdag 18 november staan de NN Mini Running Blind (800 meter, speciaal voor kinderen) en de 7 kilometer op het programma en op zondag 19 november de 15 kilometer. De meest ervaren lopers met een visuele beperking strijden met elkaar om de titel van het officieuze Nederlands Kampioenschap Running Blind. Het NN Running Blind Weekend maakt deel uit van de NN Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Veertienvoudig Nederlands kampioen Michel Butter is aangesteld als toernooidirecteur van het NN Running Blind Weekend. “Sporten is voor mensen met een visuele beperking niet vanzelfsprekend. Maar hardlopen kan vaak wel, dat bewijzen al die enthousiaste Running Blind toppers die samen met hun buddy’s genieten van de hardloopsport. Mijn doel is dit plezier verder te verspreiden. Want hardlopen kan bijdragen aan een betere energiebalans en het overwinnen van sociale drempels en onzekerheden. Dat mag breder bekend worden en dat is precies waar ik me voor ga inzetten als trotse toernooidirecteur van het NN Running Blind Weekend” aldus Butter.


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij