Help mee!

Succes voor Nederlandse Paralympiërs

Twee dagen na de opening van de Paralymische spelen stond de Nederlandse medailleteller al op negen plakken (vijf goud, drie zilver, één brons). Vier van deze medailles werden gewonnen door de Nederlandse zwemploeg. 

Chantalle Zijderveld pakte zilver op de 50 meter vrije slag en wist haar eerste Paralympische titel te behalen op de 100 meter schoolslag. Rogier Dorsman pakte het goud op 400 meter vrij en zilver was er voor Lisa Kruger (100 school) en Liesette Bruinsma (400 vrij). 

De visueel beperkte Dorsman debuteert op de Paralympische Spelen en won dus zijn eerste Paralympische medaille. Twee jaar geleden pakte hij bij de WK in Londen goud op de 400 vrij en de 200 wissel, en zilver op de 100 school en 100 rug.

De 20-jarige Liesette Bruinsma, die blind is, was in 2016 bij de Paralympics van Rio op zestienjarige leeftijd de succesvolste Nederlandse sporter. De Friezin won toen al goud op de 200 meter wisselslag en de 400 vrij, zilver op de 100 meter schoolslag en brons op de 50 en 100 meter vrije slag.

Wielrennen

Ook was er goud voor baanwielrenster Larissa Klaassen en haar piloot Imke Brommer. Zij veroverden hun medaille op de 1.000 meter tijdrit. De 27-jarige Klaassen, die kampt met een visuele beperking, en de vier jaar jongere piloot Brommer deden een minuut en vijf seconden (1.05,291) over hun tijdrit. Het Nederlandse duo pakte zo het goud in een persoonlijk record. Voor Klaassen is het haar tweede Paralympische medaille. De geboren Noord-Hollandse veroverde bij de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro met piloot Haliegh Dolman zilver op de 1.000 meter tijdrit.

Amazone Sanne Voets won goud in de individuele dressuurtest en wist daarmee de 8e medaille voor Nederland binnen te slepen. Haar collega Frank Hosmar won even later de 9e medaille (brons) met zijn paard Alphaville in de Grade V klasse.  

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij