Help mee!

Te paard door Drenthe en Friesland

‘Enkel en alleen op basis van GPS was Anna van plan om in haar eentje vijf dagen lang haar weg te vinden door de natuurgebieden van Drenthe en Friesland. In de film volgen we Anna tijdens de voorbereidingen en de uiteindelijke tocht zelf. We beleven met haar de momenten dat ze geniet als ze de wind door de vliegdennen hoort en het vers gemaaide gras ruikt, maar ook tijdens de ontberingen en tegenslagen’, vertelt regisseur Wendelien Voogd van Mirakel Film.

Hoewel de fanatieke amazone de tocht maandenlang heeft voorbereid, blijken sommige elementen van haar voorgenomen prestatie volgens Voogd té hoog gegrepen. ‘Anna’s Tocht maakt pijnlijk duidelijk dat de ambitieuze Anna niet alles kan in de wereld van de zienden en dat haar beperking haar soms afhankelijk van anderen maakt. Toch blijft Anna denken in mogelijkheden, niet in beperkingen: ‘Het niet mogelijk ligt voor mij heel ver weg, want binnen het niet mogelijk is er altijd wel veel mogelijk’.

Wat de documentaire Anna’s Tocht volgens Voogd extra bijzonder maakt, is dat er tijdens het maken van de film speciaal rekening is gehouden met een niet-ziend publiek. De film heeft een soundtrack die luistert als een podcast en maakt Anna’s Tocht zowel voor zienden als niet-zienden een volledig cinematografsche ervaring.


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij