Uitgelicht project
KSBS donatie MuZIEum

 Mede dankzij een gift van de KSBS verloopt de onderlinge communicatie op rolletjes.

App helpt medewerkers MuZIEum

Het muZIEum in Nijmegen is een bijzonder museum. Bijna vijftig blinde en slechtziende mensen werken dagelijks in het museum. Maar hoe communiceren de werknemers met elkaar en hun werkgever?

Jaarlijks bezoeken zo’n 50.000 mensen het muZIEum, een ervaringsmuseum. Bezoekers ondervinden wat het is om blind of slechtziend te zijn. Dat zorgt voor betrokkenheid en bewustwording bij een breed publiek. Bovendien zorgt het museum voor werkgelegenheid voor zo’n vijftig medewerkers.

 Werken in het muZIEum is ook omgaan met computersystemen. Hoe is je rooster volgende week? Zijn er wijzigingen in de rondleidingen? Het afgelopen jaar zijn de systemen toegankelijker gemaakt. Voor de interne communicatie heeft het museum dankzij een donatie van de KSBS een medewerkersapp aangeschaft en ontwikkeld. Hiermee kunnen alle medewerkers op toegankelijke wijze bij alle informatie.

 Die app staat bij alle medewerkers op de telefoon of computer. Zonder hulp komt iedereen aan zijn informatie, bijvoorbeeld door spraak of vergroting. Daar komen geen ziende ogen meer aan te pas.  

 

Effect