Help mee!

Hulpmiddelen en vrije tijd

Voor blinde en slechtziende mensen zijn dagelijkse bezigheden vaak een probleem. De KSBS financiert de ontwikkeling van moderne hulpmiddelen en vrije tijd activiteiten.

Onlangs werd het Stadsmuseum Grave heropend, na een ingrijpende verbouwing. De stad Grave kent een lange geschiedenis in de blindenzorg. In het museum is hiervoor een speciale kamer ingericht, die mede gefinancierd is door de KSBS.

In Zuid Limburg wordt op dit moment een blindentuin aangelegd. Een ervaringstuin waar door middel van ruiken, voelen, proeven en horen de tuin in al zijn facetten beleefd kan worden. De KSBS steunt dit unieke initiatief.

In 2020 opende de Robert Coppes stichting een specialistische dagbesteding voor mensen, die een visuele beperking én bijna altijd bijkomende problemen hebben. Mede dankzij de KSBS konden materialen voor creatieve activiteiten aangeschaft worden.

Mede dankzij een bijdrage van de KSBS kon de organisatie ‘Fietsmaatjes Almere’ een duofiets aanschaffen. De fiets is voorzien van een ‘kuchscherm’, zodat er ook in deze Coronatijd veilig gefietst kan worden.

Met steun van de KSBS is de speciale rondleiding 'Binnen Handbereik' door Museum Beelden aan Zee nog toegankelijker geworden voor mensen met een visuele beperking. Ook kan er een jaar lang korting gegeven worden op de rondleiding.

Stichting Komt het Zien! maakt sinds 2014 met live audiobeschrijving (audiodescriptie) door blindentolken theatervoorstellingen en evenementen toegankelijk voor publiek met een visuele beperking.

De stichting KUBES is een vrijwilligersorganisatie die als centraal doel heeft de deelname van blinden en slechtzienden aan het kunstzinnige en culturele leven te stimuleren. Dat doen ze onder meer door een schilderweekend te organiseren. Lees meer

Meedoen met gewone teamsporten is vaak niet mogelijk voor blinde en slechtziende mensen. Gelukkig zijn er speciale teamsporten, zoals showdown en goalball, waar zij wel aan mee kunnen doen. De KSBS ondersteunt een aantal evenementen en toernooien.

Technologische ontwikkelingen scheppen betere mogelijkheden voor blinden en slechtzienden om zich optimaal te ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk in het leven te staan. De KSBS steunt een aantal van deze initiatieven.

Tandemfietsen is een geliefde sport voor blinden en slechtzienden. De KSBS ondersteunt jaarlijks diverse tandemtochten en andere sportevenementen voor mensen met een visuele beperking.

Andere terreinen waar de KSBS projecten voor financiert:

Deze website is drempelvrij