Help mee!
Hulpmiddelen en vrije tijd

Ik zou wel eens willen weten

Jules de Corte was een dichter die goed liedjes kon schrijven en een componist met gevoel voor taal. Met zijn oeuvre van zo’n vierduizend liedjes heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Een unieke samenwerking van Vocaal Ensemble The Gents, pianist Bert van den Brink, jazz- en popzanger Henk Kraaijeveld en een projectkoor met blinden en slechtzienden resulteerde in een ode aan deze icoon van het Nederlandse lied.

Om nog eens te vieren hoe bijzonder dit project was wordt ‘Ik zou wel eens willen weten’ misschien nóg een keer uitgevoerd. De NCB, de Nederlandse Christelijke Bond voor blinden en slechtzienden, heeft de projectgroep gevraagd om tijdens de viering van hun 100-jarige bestaan in augustus dit jaar (2023) te komen zingen.

De organisatie kijkt tevreden terug: “Al met al kijken we terug op een fantastisch project. Alle musici op het podium, zo divers op zoveel verschillende vlakken, wisten zich verbonden door de muziek van Jules de Corte. En zo is het een cadeau geweest aan het publiek maar zeker ook aan de musici zelf.”

De KSBS was een van de subsidieverstrekkers van dit project

Deze website is drempelvrij