Help mee!

Projecten in Nederland

De KSBS ondersteunt de ontwikkeling van allerlei methodes en trainingen, zodat blinden en slechtzienden beter toegerust worden om mee te doen in de maatschappij.  Ook worden projecten in het kader van ontspanning en vrije tijd gesubsidieerd. 

De stichting Vigeta (Visueel Gehandicapten Tandemtochten) organiseerde twee tandemtochten. Dankzij de steun van de KSBS waren deze dagtochten voor de deelnemers geheel gratis. Een van de deelnemers schreef een verslag.

Met dank aan de subsidie van de KSBS kon een groep blinden en slechtzienden van Oogcafé Helden-Panningen en Maasbree een bezoek brengen aan museum De Locht.

Met het project ‘Ik zou wel eens willen weten’ bracht een bont gezelschap in 2022 maar liefst dertien keer een unieke voorstelling op de planken.

Vrijwilliger Jolanda Wijhers, dorpscoöperatie Steingood en Regiobank/Karis Adviesgroep namen het voortouw om de aanschaf van de fiets te realiseren. De KSBS was een van de sponsoren van deze duofiets.

In Zuid Limburg wordt op dit moment een blindentuin aangelegd. Een ervaringstuin waar door middel van ruiken, voelen, proeven en horen de tuin in al zijn facetten beleefd kan worden. De KSBS steunt dit unieke initiatief.

Leren rekenen wordt een stuk gemakkelijker voor blinde leerlingen als de getallen tastbaar worden. Met de materialen uit de Rekenkoffer van Visio is dat gelukt. De ontwikkelinge werd gefinancierd door de KSBS.

Je zelfstandig bewegen in de omgeving dankzij weerkaatsing van geluid. Steeds meer blinde mensen maken er gebruik van. KSBS ondersteunde de verdere ontwikkeling van de methode.

Betere begeleiding en aangepaste woonomgeving voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Dankzij de methodiek 'Kijk, zo kan het ook' mede gefinacierd door de KSBS.

Deze website is drempelvrij