Home > Wat doet de KSBS? > Projecten en activiteiten KSBS

Projecten en activiteiten

De KSBS ondersteunt grote en kleine projecten voor blinde en slechtziende mensen in Nederland en ontwikkelingslanden.

Een visuele beperking roept vaak onzekerheid en vragen op bij blinde en slechtziende mensen. Ouders vragen zich af of hun blinde kind wel een opleiding kan volgen of ooit zelfstandig kan leven. Voor slechtziende ouderen worden dagelijkse bezigheden, zoals de krant lezen, internetbankieren, of op de juiste bus stappen, vaak een probleem.
Dankzij uw donatie of legaat draagt de Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden bij aan een beter leven voor blinde en slechtziende mensen in Nederland en ontwikkelingslanden.
Foto van twee zelfstandigheidsbegeleiders die bij een dikke boom staan op een grasveld. Trainer Dan Kisch staat op de achtergrond en geeft training in echolokalisatie.

Kijken met je oren

Blinde mensen kunnen de weerkaatsing van geluid gebruiken om voorwerpen in hun omgeving te ontdekken. Ook in Nederland kun je dat nu leren. Lees hoe en waar dat kan >>

Foto van oogarts in India die een oudere dame een bril aan meet.

Oogkampen in India 
In India ondersteunt de KSBS zognaamde oogkampen. Afgelopen jaar werden er meer dan 930 oogoperaties met nazorg uitgevoerd. Lees meer over oogkampen >>