Muziekstuk 'Trust' op tournee door Nederland

Muziek verbindt. En muziek overstijgt alle beperkingen, ook voor elf slechtziende en blinde amateurzangers.

De (oud-)cliënten van revalidatiecentrum Visio Het Loo Erf, gingen samen met twee jonge strijkkwartetten op zoek naar het gemeenschappelijke en afwijkende. Met als indrukwekkend resultaat het muziekstuk “Trust”.

Het succes van Trust, dat zijn wereldpremière beleefde tijdens de Strijkkwartet Biënnale begin dit jaar in Amsterdam, is niet onopgemerkt gebleven. Het stuk is geboekt door twee festivals, en gaat nu dus op tournee door Nederland. 

Trust is te horen bij de volgende festivals:
Festival Classique in Den Haag van 13 t/m 15 juni
Wonderfeel in ’s Graveland van 19 t/m 21 juli

Sensitief en effectief
Koninklijke Visio is nauw betrokken bij de totstandkoming van het stuk Trust. Het project wordt begeleid door Jorien Habing, muziektherapeute bij Koninklijke Visio. Componist Matijs de Roo schreef het stuk. Hij schreef de muziek gedurende het verkennings- en werkproces van de musici en de amateurzangers. Met vindingrijke aanwijzingen voor de zangers brengt hij beide groepen - het Nederlandse Belinfante Quartet en het koor - op een sensitieve en effectieve wijze samen in een nieuwe klankwereld.

Haagse amateurzangers gezocht voor uitvoering op 15 juni in Den Haag
Speciaal voor de uitvoering van Trust tijdens het Festival Classique op 15 juni, zoeken we een nieuwe samenwerking met Haagse zangers met een visuele beperking en (ziende) koordirigenten en zangers van amateurkoren. Het is de bedoeling dat de (ziende) koordirigenten en zangers het stuk non-visueel instuderen en zingen.

Lijkt het u leuk om mee te zingen? Bezoek dan deze pagina voor meer informatie over hoe u mee kunt doen, wat er van u verwacht wordt en hoe u zich aan kunt aanmelden.

Vraag subsidie aan

Werkt uw organisatie voor blinde en slechtziende mensen? Dan kunt u bij ons een subsidie aanvragen.

Help mee

Wilt u ons werk ondersteunen? Kijk hier op welke verschillende manieren dan kan.

KSBS

Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden
Postbus 50, 5360 AB  Grave

T 06 51 63 69 27
info@ksbs.nl

© KSBS 2024

Ontwerp website: Weijsters & Kooij vormgevers