Ons blad De Stem van Grave

Bent u geïnteresseerd in oogziekten en wat daar aan te doen is? Hoe blinde en slechtziende mensen leren leven met hun beperking? Hoe het is voor ouders om een kind te krijgen met een oogprobleem? Hoe blinde kinderen spelen met leeftijdgenootjes? Of het mogelijk is dat slechtziende mensen hun rijbewijs halen? En bent u benieuwd welke projecten de KSBS zoal ondersteunt in Nederland en andere landen?
U leest het in De Stem van Grave! 

De Stem van Grave houdt u op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van slechtziende en blinde mensen. Een selectie van artikelen uit De Stem van Grave kunt u hier online lezen.

Gratis voor donateurs

De Stem is gratis voor iedereen die ons jaarlijks met een vrijwillige bijdrage steunt. Word ook donateur en krijg De Stem 4x per jaar (in maart, mei, september en december)in je brievenbus of mailbox. 

Rubriek Oogaandoeningen

In deze medische rubriek in De Stem van Grave komen allerlei oogproblemen, oogziektes en behandelmethodes aan bod. De meest recente aflevering:

Myopie

Bijziendheid, een brekingsafwijking

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die last heeft van bijziendheid. Met een bril of contactlenzen is die bijziendheid gemakkelijk op te lossen. Of heeft bijziendheid nog meer gevolgen? En is het überhaupt te voorkomen? Over deze en andere vragen sprak ik met De Optometristen Vereniging Nederland. Een optometrist is iemand die de ogen van patiënten onderzoekt. Hierbij wordt niet - zoals bij de opticien - alleen maar gelet op de gezichtsscherpte. De optometrist let daarnaast op de gezondheid van de ogen.

Rubriek Blindganger

Onze drie columnisten die zelf bling of slechtziend zijn, schrijven over hun uiteenlopende ervaringen in het dagelijks leven. De meest recente column:

Selectie van artikelen 

De redactie selecteert de meest bijzondere verhalen uit De Stem.

Vraag subsidie aan

Werkt uw organisatie voor blinde en slechtziende mensen? Dan kunt u bij ons een subsidie aanvragen.

Help mee

Wilt u ons werk ondersteunen? Kijk hier op welke verschillende manieren dan kan.

KSBS

Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden
Postbus 50, 5360 AB  Grave

T 06 51 63 69 27
info@ksbs.nl

© KSBS 2024

Ontwerp website: Weijsters & Kooij vormgevers