Rondleiding in museum Beelden aan Zee

Op zaterdag 8 juni, 6 juli, 10 augustus en 7 september zijn er speciale rondleidingen voor blinden en slechtzienden bij de tentoonstellingen tentoonstellingen If not now, when? – Collection Max Vorst én Per Abramsen – Delighted Flashback.

Museum Beelden aan Zee presenteert tot en met 8 september de internationale groepstentoonstelling If not now, when? met een selectie van ruim zeventig sculpturen en installaties uit de collectie van kunstverzamelaar Max Vorst. De tentoonstelling geeft een indrukwekkend beeld van de ontwikkelingen in de hedendaagse beeldhouwkunst in de eenentwintigste eeuw en toont de diversiteit, originaliteit en hoge kwaliteit van één van de belangrijkste particuliere kunstverzamelingen in Nederland.

De rondleiding Binnen Handbereik wordt gestart met een voelsessie, waarbij toelichting wordt gegeven op de uiteenlopende materialen die zijn gebruikt door de kunstenaars. Daarnaast wordt ingegegaan op thema’s als het hedendaagse mensbeeld, abstractie, constructie en het vervagen van tijd. Een aantal werken mogen met handschoenen aangeraakt worden, zoals het werk van Thomas Houseago en George Condo.

De rondleiding wordt vervolgd bij de tentoonstelling Delighted Flashback met werk van de Rotterdamse beeldhouwer Per Abramsen. De stijl van de beeldhouwer ontwikkelde zich in de jaren zeventig van abstract naar figuratief waarbij hij in zijn zogenaamde ‘tafelbeelden’ sociaal maatschappelijke principes verwerkte. In de presentatie van een vijftiental sculpturen nemen deze tafels, die hij een belangrijke, symbolische plaats in het mensenleven toedichtte, een prominente plek in.

Kosten voor deze bijeenkomst: 7,50 euro per persoon (ook voor begeleiders), exclusief entree, inclusief koffie/thee bij aanvang.

Aanvang van de bijeenkomst: 11:00 uur.
Duur van de bijeenkomst: ca. 1,5 uur.
Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleider rondgelopen.

Wijze van aanmelden:
Mail of bel museum Beelden aan Zee via info@beeldenaanzee.nl of 070 3585857, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorg, indien nodig, zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Gegevens museum Beelden aan Zee:
Adres: Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard, 2586 EL Scheveningen
E-mail: info@beeldenaanzee.nl
Telefoon: 070 3585857
Info: www.beeldenaanzee.nl

 

 

Beelden aan Zee rondleiding juni enz2

Vraag subsidie aan

Werkt uw organisatie voor blinde en slechtziende mensen? Dan kunt u bij ons een subsidie aanvragen.

Help mee

Wilt u ons werk ondersteunen? Kijk hier op welke verschillende manieren dan kan.

KSBS

Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden
Postbus 50, 5360 AB  Grave

T 06 51 63 69 27
info@ksbs.nl

© KSBS 2024

Ontwerp website: Weijsters & Kooij vormgevers